Vem älskar inte amerikanska pannkakor? Här hittar du det bästa receptet!

Ingredienser

För att göra amerikanska pannkakor behöver du följande ingredienser:

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 3 msk smält smör
  • 1 ägg
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt

Gör så här

Det är enkelt att göra amerikanska pannkakor! Så här gör du:

  1. Blanda de torra ingredienserna så att de fördelas jämnt i en skål eller bunke
  2. Vispa ner mjölken i de torra ingredienserna
  3. Tillsätt smält smör och ägg och vispa ihop till en jämn smet
  4. Värm upp en stekpanna på medelhög värme — enklast är det med ett plättlagg så att du enkelt kan vända och hålla koll på varje pannkaka
  5. Häll ut 1-2 matskedar smet för varje amerikansk pannkaka du önskar göra
  6. Vänd när de börjar bli mer stabila i formen. Det kan också börja bubbla på ytan när det är dags att vända pannkakan; testa dig fram och hitta ett sätt som fungerar bra för dig.
  7. Ät så snart som möjligt — de är godast när de är helt nygjorda!

Servera dem gärna med lönnsirap — det är fantastiskt gott! — samt lite florsocker om du så önskar.

Vanliga frågor

Här samlar vi de vanligaste frågorna vi får från våra läsare om amerikanska pannkakor.

1. Hur steker man amerikanska pannkakor?

Många undrar om det finns något speciellt sätt att steka amerikanska pannkakor på, och svaret är att det är bäst att steka dem i:

  1. smör
  2. en smörblandning (som Bregott)
  3. en neutral olja

Du ska alltså inte steka dem i en olja som har smak, så som kallpressad rapsolja som kan ha en nötig smak. Bäst resultat får du när du steker amerikanska pannkakor i riktigt smör.

2. Hur gör man amerikanska pannkakor utan mjölk?

Om du vill göra amerikanska pannkakor utan mjölk kan du byta ut det smälta smöret (som innehåller mjölk) mot exempelvis margarin, som är helt vegetabiliskt och som alltså är utan mjölk.


Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar eller andra typer av misstag på sidan. Vi gör alltid vårt bästa och arbetar för att informationen ska vara korrekt och aktuell.