S'mores är den klassiska amerikanska efterrätten — och den är så himla enkel att göra själv!

Enkelheten och smaken har gjort s'mores till några av amerikas mest älskade efterrätter, som dessutom bjuder till massor av skratt på grund av att det lätt kan bli ganska kladdigt.

Ingredienser

Till s'mores behöver du bara tre ingredienser:

  1. Choklad, exempelvis mjölkchoklad eller blockchoklad med mörkare choklad (55% och 70% fungerar bra)
  2. Kex, exempelvis Mariekex
  3. Marshmallows, gärna storlek XXL

När du samlat ihop ingredienserna ovan är det bara att sätta igång.

Så gör du s'mores

Nu är det dags att skapa dina s'mores!

1. Värm marshmallows

Börja med att värma upp dina marshmallows, antingen över grillen, i ugnen eller i en airfryer i några minuter. Det mysigaste är så klart att göra dem över grillen, men alla har inte möjlighet att grilla och då kan det vara skönt att veta att det går utmärkt att värma dem på annat vis också.

Vi har värmt dem på 200 grader i 2 minuter i en airfryer med perfekt resultat — glöm bara inte bort att ha bakplåtspapper under dina marshmallows om du kör i airfryer eller ugn!

Hitta bästa airfryern »

2. Montera s'mores

När du värmt upp dina marshmallows så att de är mjuka och går att trycka ihop lite grann (men utan att smälta helt!) är det dags att montera ihop era s'mores. Lägg ett mariekex som botten, placera en bit choklad, lägg sedan den varma marshmallowsbiten på chokladen, och lägg sedan choklad ovanpå tillsammans med ett sista kex.

Det ser alltså ut lite som en hamburgare; kex, choklad, marshmallow, choklad, kex.

Låt chokladen smälta lite mot den varma marshmallowsen, och njut sedan av en av de mysigaste efterrätterna som finns!


Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar eller andra typer av misstag på sidan. Vi gör alltid vårt bästa och arbetar för att informationen ska vara korrekt och aktuell.