Upptäck USA:s mest kända tågstationer och sevärdheter på ett unikt sätt genom att resa runt med tåg - en upplevelse du aldrig glömmer! 🚂🇺🇸

Unikt sätt att resa runt i USA

Amerikanska tågresor är en underbar upplevelse som inte liknar något annat sätt att resa runt i USA — du kommer att bli överväldigad av imponerande stationer, gamla och moderna tåg samt den sevärda utsikten från fönstren när du reser över kontinenten.

För att göra tågresan ännu bättre kan du passa på att besöka de största tågstationerna i USA — här är de mest intressanta att utforska under din nästa USA-tågresa!


Största tågstationerna i USA

Här är de största tågstationerna i USA sett till antalet människor som besöker stationerna varje år (både turister och resenärer):

Namn Stad Delstat Byggår Besökare
Grand Central Terminal New York NY 1913 67 miljoner
Penn Station New York NY 1910 34 miljoner
Union Station Washington DC DC 1908 5 miljoner
30th Street Station Philadelphia PA 1933 4,4 miljoner
Union Station Los Angeles CA 1939 1 miljon
Union Station Chicago IL 1925 3 miljoner
Union Station Denver CO 1914 3 miljoner
South Station Boston MA 1899 2,5 miljoner
Union Station Seattle WA 1911 2,2 miljoner
Oakland Coliseum Oakland CA 1966 2 miljoner
New Orleans Union New Orleans LA 1954 1,5 miljoner
Union Station Portland OR 1896 1,3 miljoner
St. Louis Gateway St. Louis MO 2008 1,2 miljoner
30th Street Station Philadelphia PA 1915 1,1 miljoner
Union Station Kansas City MO 1914 1 miljon
Alexandria Union Washington DC VA 1905 1 miljon
New Carrollton Washington DC MD 1983 ca 500 000
Back Bay Station Boston MA 1987 ca 400 000
Emeryville Station Emeryville CA 1993 ca 200 000
San Diego Station San Diego CA 1915 ca 200 000

Siffrorna över årliga resenärer är baserade på 2022 års siffror.

Grand Central Terminal i New York City

Stig in i en av New Yorks mest ikoniska byggnader, med dess fantastiska arkitektur och historiska betydelse — den amerikanska Grand Central Station påminner dig om hur magiskt det var att resa vid tågresandets början.

Grand Central Terminal byggdes år 1913 och har cirka 67 miljoner besökare per år. Stationen har över 1000 årliga avgångar till många destinationer över hela USA.

Butiker på Grand Central

Grand Central Terminal erbjuder en uppsjö av mat och butiker, inklusive revolutionerande oxfordskor från Allen Edmonds, hälsomat från Joe and the Juice samt sötsyrliga godbitar från Doughnut plant — alla på en plats!

Sevärdheter kring Grand Central

För den som vill utforska staden och strosa omkring ligger Grand Central Terminal bara några stenkast från Empire State Building, Chrysler Building och många fler sevärdheter som New York har att erbjuda.


Union Station i Washington

Union Station i Washington D.C. är en av de mest imponerande tågstationerna vi sett; den majestätiska, klassiska designen såg dagens ljus år 1907 och den är häpnadsväckande.

Union Station byggdes år 1907 och har cirka 40 miljoner besökare per år. Stationen har både tåg- och metroanslutningar och har över 2 000 årliga avgångar till olika destinationer i USA.

Sevärdheter på Union Station

Washington D.C. är fullt av kulturella och historiska platser att besöka, oavsett om du har en dag eller en vecka att spendera. Kapitolium och Vita Huset är självklara val för alla som vill uppleva den spännande berättelsen bakom huvudstaden i USA — eller för att se platserna som så ofta porträtteras i amerikanska actionfilmer.

Matupplevelser på Union Station

Efter en lång tågresa tar du gärna en paus och upptäcker vad staden har att erbjuda. Prova något av de många restaurangerna som finns i närheten, såsom Joe's Seafood, Prime Steak & Stone Crab eller Bistro Bis.


Penn Station i New York City

Penn Station är en av de mest kända stationerna att besöka i New York och USA. Trots att den nuvarande stationen inte är så stor och är lite sliten, är den ändå vacker med sin imponerande belysning och historiska arv.

Penn Station byggdes år 1910 och har cirka 600 000 besökare per dag. Stationen är den mest trafikerade tågstationen i Nordamerika och har över 1 300 årliga avgångar till destinationer runt om i USA.

Shopping i närheten

Penn station är belägen i hjärtat av New York Fashion District. Ta en liten avstickare och upplev de många shoppingbutikerna på Fifth Avenue. Du kommer garanterat inte att bli besviken!

Mat och dryck

Efter en lång tågresa och en shoppingrunda kan en late night cocktail duka upp känslan. Pröva något av de många barerna på Madison Square Garden och Bar Sixtyfive på Rainbow Room, och få en oslagbar panoramautsikt över staden!


Union Station i Chicago

Union Station i Chicago ligger vid stadens Riverwalk och lockar med sin konstnärliga arkitektur — ett synligt exempel på klassisk amerikansk stil som är tillgänglig för alla.

Union Station i Chicago byggdes år 1925 och har cirka 3 miljoner besökare per år. Stationen har över 300 årliga avgångar till olika destinationer i USA.

Sevärdheter vid Union Station

Chicago Riverwalk och Millennium Park är några av de mest populära sevärdheterna, men staden är också känd för sitt konstmuseum och Willis Tower.

Mat och dryck vid Union Station

Chicagoans är kända för sin passion för mat och dryck och du kommer inte att bli besviken på de många olika serveringarna nära Union Station i Chicago. Prova de lokala delikatesserna på Girl & the Goat eller luta dig tillbaka och upplev en kanske avslappnad potatis- och pre-Columbian-influerade maträtter från Carnivale.


Southern Pacific Railroad Station i San Francisco

Southern Pacific Railroad Station i San Francisco är en av de viktigaste stationsbyggnaderna i Bay Area och klassiskt avbildad i både film och TV-serier. Byggnaden byggdes år 1916 och är en viktig del av stadens kulturhistoria.

Southern Pacific Railroad Station har cirka 11 miljoner besökare per år och har över 50 årliga avgångar till olika destinationer i Kalifornien, inklusive Los Angeles och Sacramento.

Sevärdheter nära stationen

San Francisco är känt för sin unika konst- och matkultur. Utforska stadens många museer och gallerier, såsom San Francisco Museum of Modern Art, eller prova några av de läckra maträtterna på kända restauranger som The Slanted Door och La Mar.

Livfulla barer och klubbar

Efter en dags utforskning kan du ta en paus på någon av de livliga barerna och klubbarna i närheten. Prova några unika cocktailupplevelser på Trick Dog eller dansa natten bort på Mighty.


Los Angeles Union Station

Los Angeles Union Station är också känd som "Last of the Great Railway Stations" i USA och anses vara en av landets mest fantastiska — det är den ultimata destinationen för resande och värd för en unik samling av lokala, regionala, nationella och internationella tåglinjer.

Los Angeles Union Station byggdes år 1939 och har cirka 20 miljoner besökare per år. Stationen har över 1000 årliga avgångar till olika destinationer i Kalifornien och USA.

Utforska Lafayette Park

Efter att du har utforskat Los Angeles Union Station kan du ta en promenad på Lafayette Park. Sträck på benen och andas in den friska luften på en av de mest populära parkerna i Los Angeles.

Kallpressade juicer och ekologisk mat

Efter en lång resa kanske du behöver få i dig lite nyttigheter och energi. Besök Juice Crafters vid Los Angeles Union Station och prova några av deras kallpressade juicer eller gå till Homegirl Café för några ekologiska rätter inspirerade av mexikansk matkultur.


Denver Union Station

Denver Union Station är en imponerande byggnad som öppnade igen efter en omfattande renovering år 2014. Stationen fungerar som lokalt och regionalt nav för kollektivtrafik och en stor turistattraktion med dess fantastiska arkitektur.

Denver Union Station byggdes år 1881 och har mer än 5 miljoner besökare per år. Stationen har över 500 årliga avgångar till olika destinationer runt om i USA.

16th Street Mall

Efter att du har kollat runt på Denver Union Station kan du besöka den ikoniska 16th Street Mall i närheten. Shoppa i butikerna, ta en upptäcksfärd runt gatorna och se vad staden har att erbjuda.

Ölprovning och matlagning

Denver anses vara ölets huvudstad i USA, så det är ingen överraskning att det finns många bryggerier att prova i närheten av Union Station. Besök Wynkoop Brewing Co och prova deras handkvalificerade ölsorter eller ta en matlagningskurs på Denver Cooking School i närheten.


Din tågresa i USA

Oavsett var eller hur du väljer att börja din tågresa i USA, kommer du att upptäcka nya platser och kulturer, samtidigt som du har kul längs vägen.

Tänk på att planera din vistelse på varje station i god tid, så att du verkligen får ta del av allt som erbjuds. Ha kul och gör det mesta av din tågresa!


Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar eller andra typer av misstag på sidan. Vi gör alltid vårt bästa och arbetar för att informationen ska vara korrekt och aktuell.